Snart öppnar vi i Vellinge ”Lokaltidningen”

 

 

 

 

 

 

 

Däckfirma rivstartar i Vellinge
Hussein Hassouns intresse för däck blev vägen till framgång

VELLINGE. Hussein Hassoun sålde sitt första däck som 10-åring när han hjälpte till i sin pappas billackeringsverkstad. Nu står hans däckimperium City Däck inför en stor expanderingsperiod. Nyligen köpte han Partnertechs gamla lokaler i Norra industriområdet och till sommaren slås dörrarna upp för 7600 kvadratmeter butik, verkstad, lager och däckhotell.
Av Åsa Meierkord
– Det är inte alla som tycker att det är roligt att köpa däck. Att ha kunskap om däck och fälgar hör ju inte till någon allmänbildning, men vi har kunskap och vi kan däck och fälgar. Eftersom vi tycker att det är roligt är vår idé att kunden ska kunna komma till oss och uppleva det roliga med däck, säger Hussein.

Etableringen av City Däck i Vellinge är den första verkstaden inom koncernen som öppnar utanför Malmö. Till en början kommer det att anställas åtta till tio däckmontörer och två chefer. Fler expansioner runt om i Skåne är redan planerade, till exempel i Eslöv.

Husseins familj flydde från kriget i Palestina när Hussein var två år. De flyttade in på Rosengård där han gick på Örtagårdsskolan. Hans pappa drev en billackeringsfirma i Kvarnby utanför Malmö och det var där som Hussein fann sitt stora intresse – däck och fälgar.

NÄR HAN OCH HANS BROR upptäckte att det hamnade en stor mängd begagnade däck på firman som kunde säljas, såg de en möjlighet att tjäna lite fickpengar.

– Jag lärde mig däckdimensioner väldigt snabbt. Jag minns faktiskt det allra första däcket jag sålde, det var ett 175/70-13 till en VW. Men mitt favoritdäck var ett 185/70-13 mest för att det var ett nytt däck och inte begagnat. Begagnat var det vi mest höll på med då, säger Hussein och ler.

Intresset för däck växte till ett stort kunnande och när Hussein var runt 20 år så startade han sin första däckverkstad i en liten lokal på ca 180 kvadratmeter. Efter bara några år blev han tvungen att flytta till en större lokal på 1800 kvadratmeter på Norra Grängesbergsgatan i Malmö, då han växte ur sin gamla lokal.

Hussein stötte på en del motgångar, bland annat med banken då han inte fick något lån till de två första lokalerna. Det gjorde det svårt att växa lika fort som Hussein ville men han gav inte upp. Efter ytterligare åtta år hade verksamheten vuxit ur även denna lokal. Och nu blev det lättare att få hjälp av banken för att investera i en större lokal – samtidigt rodde City Däck även hem kontraktet med en stor däcktillverkare om att vara Skandinaviens enda återförsäljare.

”Jag har turen att vara omgiven av väldigt duktiga människor, som mina bröder till exempel”
VÅREN 2017 fick Hussein, tack vare banken och kontraktet, möjlighet att expandera igen och köpa en lokal på drygt 6000 kvadratmeter i östra Malmö. Redan efter ett år känns lokalerna för små.

– Vi håller på att bygga till 500 kvadratmeter då vi vill att kundmottagningen verkligen ska vara något extra. Det ska finnas ett stort showroom för ca 500 fälgar och även en möjlighet att ta kaffe, läsk eller köpa sig någon macka eller bulle. Det ska även finnas ett lekrum för barnen där det är tänkt att bland annat finnas en mindre modell av bil där de minsta får möjlighet att testa på hur det är att byta däck. Utöver allt detta ska det byggas ett däcklager på 5000 kvadratmeter.

Företaget växer och som företagsledare måste Hussein lägga all sin tid på entreprenörskapet, men det betyder inte att intresset för däck och fälgar har svalnat, något som vännen och samarbetspartnern Tommy Willhemsson kan intyga.

– Det räcker med att titta på en bil för Hussein och hans bröder för att de ska veta vilka däck och fälgar som passar på bilen. De har allt i huvudet och ser det framför sig, säger Tommy.

Vad är det som driver dig att ständigt expandera och bli större?

– Det är den mest naturliga utvecklingen eftersom vi växer ur våra lokaler hela tiden. Men den största inspirationskällan är min pappa som hade en enorm drivkraft. Det är av honom jag lärde mig hur man ska bemöta kunden och hur man gör affärer på rätt sätt. Jag har turen att vara omgiven av väldigt duktiga människor, som mina bröder till exempel, säger Hussein.

Kommentera

Your email address will not be published.

Hoppa till verktygsfältet