Lassa Tyres – En lysande stjärna på däckhimlen

Allting började i Turkiet 1974, det var början på det som idag är Turkiets ledande däckproducent.

Grundare är Sabanci Group of Companies and partners, fundamentet av Lassa lades till grunden 1974, ett år senare börjades deras fabrik att ta form i Izmit, det som idag faktiskt är en av världens största fabriker på omkring 361.000 kvadratmeter. Det som i början mest fokuserades på däckindustrin inrikes blev snabbt till export till över 60 länder världen över, och till hundratals av distributörer som alla såg storheten i Lassa, kvalitet och senaste teknologin till ett bra pris.

Några milstolpar längs med vägen:

 • 1978 – 10 år efter produktionsstart blir man samarbetspartner till Japanska giganterna Bridgestone Corporation, man går hädanefter under det gemensamma namnet Brisa.
 • 1991 – Export av Bridgestonedäck från Turkiet börjar, Brisa blir en ledande knutpunkt i världen för Bridgestones tillverkning av produkter. Tillverkning av det första H-rated (210 km/h) high performance passenger tyre i Turkiet.
 • 1995 – Tillverkas över 2 millioner däck i fabriken i Izmit.
 • 1996 – Godkänns av Tyska certifieringsinstitutet  TÜV SÜD.
 • 2004 – Produktion av det första off-road rallydäcket i Turkiet (Lassa Rally). W-Rated (270 km/h) ultra high performance passenger tyre ( Lassa Impetus Sport) tillverkas i Turkiet.
 • 2008 – Högprestanda däcket Lassa Phenomena levereras i 11 olika storlekar. Större sponsorskap av 2 fotbollsklubbar, Borussia Mönchengladbach & Bolton Wanderers. Även sponsor till KHL-laget Dinamo Minsk.
 • 2013 – Bridgestone Corporation och Sabanci Group firar 25 år av lyckat samarbete. ”Firar” det med att offentliggöra planerna för en andra fabrik i Turkiet med en satsning på 300 mil USD. Initialt beräknar man att producera 4,2 miljoner enheter per år.
 • 2015 – Blir huvudsponsor till FC Barcelonas samtliga idrottsgrenar. Med Arda ”Turkiets Messi” Turan som given brand ambassador. Avtalet skrivs på 4 år.

 

Företagets värdegrunder är bland annat:

 1. Säkerhet
 2. Innovation
 3. Hållbarhet
 4. Teamwork

 

Med denna story behöver vi inte säga så mycket mer än att vi är väldigt nöjda med att vara Lassas enda återförsäljare i Skandinavien.

 

Håll utkik här på bloggen för mer intressant läsning!

 

Klicka här för att komma till Lassas hemsida

 

 

Kommentera

Your email address will not be published.

Hoppa till verktygsfältet