Fondmetal S.P.A – Exklusiva fälgar av hög klass

Historien bakom Fondmetal började 1970 utanför Bergamo, Lombardiet

Firman startade som ett aluminiumgjuteri som fungerade som en tredjehandsleverantör. Redan 1908 hade faktiskt Stefano Rumis farfar ett järngjuteri. Men det var Stefanos far Gabriele som grundade Fondmetal 1970. Idag står Stefano Rumi själv som ägare på företaget.

Maserati Biturbo och mycket mer

Företaget började först och främst med tillverkning av olika metallbitar, men ju mer tiden gick specialiserade man sig på bilindustrin. En följd av deras uppskattade hantverk gjorde att de mer och mer fokuserades på bildelar, och inte minst Gabrieles egna passion för racing och bilar.

I Palosco utanför Bergamo var produktionen i full gång av bland annat förgreningsrör, cylindrar och mycket mer. Till följd av detta började man tillverka viktiga delar till Maserati, cylinderhuvud och motorblock var några av delarna man tillverkade till Maserati Biturbo. Tillsamman med prestigefyllda lyxbiltillverkare från Modena var även Fiat, Iveco & OM viktiga kunder under 70- talet.

Fälgar och självständighet

Även om framgången rullade på så var man fortfarande tvungen att förlita sig på orders från tredje part. Därför började man tänka på vad man skulle kunna göra för att inte vara beroende av andra företag. Valet föll tillslut på att tillverka lättmetalls-fälgar av världsklass. Precision och kvalité har gjort Fondmetal till en av de ledande aktörerna globalt. Högsta kvalitet och innovation är något Fondmetal ger dig som kund.

Här hittar ni våra fälgar från Fondmetal

Kommentera

Your email address will not be published.

Hoppa till verktygsfältet