Bra däckförvaring ökar däckets livslängd

Förvara dina däck rätt!

Bra däckförvaring minskar riskerna för att det begagnade däcket ska försämras. En bra förvaringsplats ökar däckets livslängd!

Det finns lämpligare saker att spara pengar på än på däckförvaring. Felaktig däckförvaring gör att däcket åldras i förtid, vilket ju knappast innebär en besparing i det långa loppet. Det smartaste är naturligtvis att lämna in däcken på CityDäcks däckhotell, vilket jag kommer att återkomma till. Men innan dess, låt oss titta på vad bra däckförvaring innebär.

Skydda däcken

Det finns flera saker som kan påverka ditt förvarade däck negativt, som värme, vind, ljus, snö, tyngd och olika lösningsmedel. En bra däckförvaring innebär att man undviker eller minimerar dessa påverkansfaktorer.

Förvara däcken inomhus

Det första man ska tänka på är naturligtvis att förvara däcken inomhus. Att förvara däcken utomhus är dömt att misslyckas. Flyttar du in däcken tar du direkt bort påverkan från snö och vind. Ser du dessutom till att lokalen är sval (helst runt 15℃ och absolut inte över 25℃) och att däcken hålls borta från solljus så är det ännu bättre. Och tänk på att inte placera något tungt ovanpå däcken. Däcken ligger ofta i förvaring i ungefär ett halvår. Under så lång tid kan ett tyngre föremål deformera däcken, minska dess greppförmåga och till och med leda till att de går sönder vid användning. Man bör naturligtvis också se till att däcket inte kommer i kontakt med lösningsmedel, oljor eller fetter, eftersom de gör gummit svagare. Lösa däck bör förvaras stående, medan däck på fälg bör varas liggande.

Tvätta däcken innan förvaring

Innan förvaring bör man rengöra däcken med mild tvål och vatten så att du får bort asfalt, salt, kemikalier, damm och annat som kan ha fastnat. Är däcken monterade på fälg ska också fälgen rengöras. Det finns speciella hjulborstar, men det funkar med en vanlig diskborste. En ordentlig rengöring gör att friktionsförmåga och gummits mjukhet inte försämras.

Perfekta förhållanden för däcken i CityDäcks däckhotell

Perfekta förhållanden för däcken i CityDäcks däckhotell

CityDäcks däckhotell

Om det är så att du har tillgång till en bra lokal för däckförvaring där det heller inte gör något att däcken färgar av sig, och du inte har någonting emot att släpa däcken/hjulen fram och tillbaka när det är dags för byte så är det ju bra. Men annars finns det en mycket bättre och säkrare variant, nämligen att förvara däcken i CityDäcks däckhotell, antingen i Malmö eller i Vellinge.

För bara 75:-/däck förvarar vi dina däck hela säsongen och ser till att de allra bästa förhållandena råder för dina däck. Och inte nog med det; har du dina däck hos oss kan du enkelt gå in på hemsidan och boka tid nästa gång det är dags för skifte. Då står vi redo med dina däck/hjul när du kommer. Och för bara 25:-/däck rengör vi också däcken/hjulen, så slipper du tänka på det också. Så nästa gång du skiftar hjul hos oss, tänk på att också boka in förvaring. Och kanske också hjultvätt.

Kommentera

Your email address will not be published.

Hoppa till verktygsfältet