Pony Drift och CityDäck

Drifting är en motorsport som växer allt mer. Det handlar om en bedömningssport där bilförare gör kontrollerade sladdar. Det krävs stor skicklighet och man behöver behärska många olika tekniker. Man tävlar över hela världen. Några av de största tävlingarna är D1 Grand Prix Series i Japan, Formula Drift i USA och Drift Masters GP i Europa.

En av pionjärerna i Sverige är Michel Rayes, som började med drifting för tio år sedan i en Mustang 5L V8. Sedan dess har han dragit in ett antal pokaler, startat stallet Pony Drift – som sedan dess bara ökat – samt startat en driftingskola.

Idag har stallet tre pro-bilar: en Vipox med 1200 hk, en Drift Patrol (tävlingsmustang) med 650 hk och en Nissan S14 med 780 hk. Dessutom ingår i stallet ytterligare två förare: Rasmus Möller som kör en Nissan S14 på 850 hk och Mohammed Ali Farrouk i en BMW E36.

Vipox

Vipox

Vipox

Michels senast projekt, Vipoxen, har han jobbat med i nära fyra år. Det började med att en kompis skulle bygga en bil till en kund. Bygget stannade dock upp och stod länge stilla, men sedan tog Michel över, och han bestämde sig då för att det skulle bli en supercar. Han ville bygga något unikt, något som ingen annan byggt, och allt skulle vara ”top of the line”.

Och nu är den alltså klar, naturligtvis med CityDäcks snygga logga väl synlig.

Citydäck sponsrar

Citydäck sponsrar

”Det roligaste med drifting”, säger Michel, ”är att ingen bil är lik den andra. Att tävla inom drifting ger en kick som ingen annan.”

Vi på CityDäck applåderar den ny superfräcka bilen och hoppas att Michel fortsätter med sporten i många år till. Och att CityDäck får vara med och sponsra.

Vill du veta mer om Drifting, rekommenderar vi dig att gå in på http://www.facebook.com/michelrayes

Kommentera

Your email address will not be published.

Hoppa till verktygsfältet