På Lassadäck genom Asien och Afrika

Sven Gruvstad, känd genom såväl artiklar i tidningar som olika bloggar, har tagit sig över halva världen i egen bil utrustad med Lassadäck. Om sina äventyr i Asien har han skrivit en bok – Från Malmö till Mumbai: sju månader i egen bil genom Asien – som finns att beställa t.ex. från Bokus. Om det blir en andra bok om hemfärden genom Afrika, vågar vi dock ännu inte sia om.

Sven Gruvstad i Asien på Lassadäck

På bilbesiktning i Kina

Eftersom han, naturligtvis, införskaffade sina Lassadäck hos CityDäck fick vi en liten hälsning som vi gärna delar med oss:

Hej, CityDäck

Jag har gjort en resa med bil genom stan-länderna, Kina, Pakistan och Indien. I en egen bil från Sverige.

Bilen skeppades sedan från Mumbai till Durban i Sydafrika. Jag körde därefter hela vägen genom Afrika upp till Alexandria i Egypten varifrån bilen skeppades till Sverige. Tanken var att även köra hela vägen hem genom Europa men coronaviruset satte stopp.

På LassaDäck till Sydafrika

Bilen inlastad för färd till Sydafrika

Det var ingen vanlig resa på vanliga vägar. Ibland var det endast klipphyllor med svindlande stup och vidunderliga vyer. Eller avlägsna dalar där inga turister satt sin fot. Det har varit möten med människor som sällan eller aldrig sett främlingar. Inte många svenskar, om ens någon, har tidigare gjort en liknande resa.

LassaDäck från CityDäck i Pakistan

På spännande pakistanska vägar

Sven Gruvstad vid Mount Everest på Lassadäck

Vid Mount Everest

Lassadäcken har varit fantastiska

Vägarna i Asien och speciellt Afrika är inte de bästa. Mycket grus och hålor och ibland inga vägar alls. Många gånger under resan har jag tänkt ”Bara det inte blir punktering nu!”. Men det blev det bara en gång trots 3500 mil i Asien och 2700 mil i Afrika. Och då var boven en gigantisk spik, omöjligt att klara för vilket däck som helst. Stort tack för era fantastiska däck.

Sven

Filip min son med det enda som lyckades ge en punktering på hela resan

Filip min son med det enda som lyckades ge en punktering på hela resan

Vidare läsning

För er som vill läsa mer om denna fantastiska resa kan vi rekommendera er att köpa boken ”Från Malmö till Mumbai: sju månader i egen bil genom Asien” eller läsa vidare på Sven Gruvstads blogg www.resapåmittvis.com.

De fantastiska Lassadäcken kan du naturligtvis beställa i vår webbshop.

Kommentera

Your email address will not be published.

Hoppa till verktygsfältet