Lassa Snoways – däcket som klarar vått väglag lika bra som snö och is

Lassa Snoways på CityDäck

Lassa Snoways finns att köpa hos CityDäck

Om vi tar en titt på hur det varit de senaste åren, är risken stor, åtminstone i södra Sverige, att vi får en vinter som är minst lika präglad av blöta och slask som av snö och is. Alltså behövs ett vinterdäck som klarar väta lika bra som snö och is. Lassa Snoways är det vinterdäcket.

Ett idealiskt vinterdäck

Lassa Snoways är det idealiska vinterdäcket eftersom det klarar alla tänkbara vinterväglag. När vi säger vinterväglag tänker vi väl oftast på snö och is. Men om vi ser rätt på saken är det ju oftast minst lika vanligt med våta eller torra vägar under vintern. Lassa Snoways är framtaget för att klara alla underlag, med en speciell gummiblandning som är så flexibel att den anpassar sig efter underlaget, och med ett däckmönster som minimerar risken för vattenplaning, samtidigt som däcket har mycket god vidhäftning oavsett om du kör på is, snö, vått eller torrt.

Lassa Snoways

Lassa Snoways funkar lika bra utan bakgrund

Friktionsdäck – ett bättre miljöval

Vi har skrivit om det tidigare här på denna blogg, men det tål att nämnas igen. På riktigt halt underlag är dubbdäck ett bättre alternativ än friktionsdäck. På snö är däremot friktionsdäcket oftast ett bättre alternativ och på barmark, vått underlag och i slask har du definitivt bättre kontroll med ett friktionsdäck. Det gäller helt enkelt att fundera på i vilken vintermiljö man oftast kör. Och att anpassa hastigheten i förhållande till väglag. Men det gäller ju naturligtvis oavsett vilket däck du än väljer.

Ett friktionsdäck ger dessutom bättre komfort, tystare körning och lägre bränsleförbrukning. Och så kan det vara skönt att veta att man sliter mindre på vägarna. Lägre bränsleförbrukning och mindre vägslitage innebär ju faktiskt att man också gör en miljöinsats.

Välkommen till CityDäck

Hos CityDäck – oavsett om du handlar dina däck i vår butik på Scheelegatan 15 i Malmö, hos våra killar på Industrigatan 2 i Vellinge eller i vår webbshop, får du alltid väldigt förmånliga priser, vilket naturligtvis också gäller om du handlar fälgar eller nyttjar våra tjänster. Bestämmer du dig för Lassa Snoways, får du ett kvalitetsdäck med hög prestanda för ett ännu lägre pris. CityDäck och Lassa är en perfekt kombination.

Välkommen in!

Kommentera

Your email address will not be published.

Hoppa till verktygsfältet